Tips voor het verhuren van je woning tijdens vakantie - Huis verhuren Vakantie , HVV

Stel je vraag

Steeds meer mensen verhuren hun woning wanneer ze op vakantie gaan, via platformen zoals Airbnb of Wimdu. Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je je huis verhuurt tijdens een vakantie. Er zijn namelijk per gemeente verschillende regels voor vakantieverhuur.

Alleen koopwoningen
Niet iedereen mag zijn huis verhuren, bijvoorbeeld sociale huurwoningen. Onderhuur is volgens de wet, op enkele uitzonderingen na, verboden. Het negeren van deze regelgeving kan grote gevolgen hebben. Het is alleen verstandig om tot verhuur over te gaan wanneer je een koopwoning- of appartement bezit. Maar ook hier moet je rekening houden met buren, die niet altijd op toeristen zitten te wachten. Het is verstandig om goed met hen in overleg te gaan.

Woningschade
Het is belangrijk goed op te letten wie er in je woning komt. Vaak kun je op de websites beoordelingen van andere verhuurders over gasten zien. Toch kan er nog altijd wat misgaan tijdens een huurperiode en gaan er dingen stuk in je huis. Wimdu en Airbnb hebben een soort van garantie voor verhuurders, waarmee schade wordt gedekt en ook eventuele diefstal.

Borg en hypotheekvoorwaarden
Het is slim om van tevoren borg te vragen aan je gasten. Zo wordt het voor de huurder een stuk interessanter om alles in goede staat achter te laten. Wat ook voor problemen kan zorgen zijn de voorwaarden van jouw hypotheekverstrekker. Daarom is het verstandig hier contact mee te hebben voor het verhuren van je huis. Veel banken hebben tegenwoordig redelijk soepele regels voor tijdelijke verhuur van een woning.

8 juni 2018
Bron: NU.nl

Comments are closed.